fbpx

  HOME  blank   Export Advies

Sales en Marketing Advies

Al jaren exporteer je met je bedrijf goederen naar een bepaald land. Toch moet er meer uit te halen zijn. Je denkt na om je product in nog een ander land op de markt te brengen. Misschien wel uit te breiden naar meerdere landen. Hierbij kan je wel wat sales en marketing advies van een export expert gebruiken.

Samen gaan we aan de slag om jouw kansen in het buitenland in kaart te brengen. Met het Export Canvas als tool kunnen we alle voors en tegens op 1 A4-tje visueel maken.

Sales en Marketing Advies als je wilt gaan exporteren naar het buitenland.

Intake Scan

Zou je willen uitbreiden en ben je op zoek naar een andere buitenlandse markt?

Het bewustwordingstraject begint met een momentopname. Het brengt in kaart hoe je op dit moment bezig bent met je bedrijf. Misschien ben je net begonnen of ben je al een aantal jaar bezig met export naar een bepaald land.

Eerst brengen we in kaart:  

 1. Wat doe je nu?
 2. Wat zou je willen?
 3. Hoe ga je dit bereiken?

Export Strategie

Heb je een land gevonden waar je jouw product of dienst wilt gaan aanbieden?  Maar kan je wel wat hulp bij sales en marketing gebruiken bij het betreden van die markt?

De zogenaamde value proposition of waarde propositie zegt iets over de reden waarom klanten juist voor jouw bedrijf kiezen. Kan je aantonen wat jouw toegevoegde waarde of voordeel is zodat klanten jouw product of dienst aanschaffen.

Wat is jouw waarde propositie?

 • Wat maakt jouw product of dienst uniek?
 • Wie zijn je concurrenten?
 • Hoe onderscheidend is jouw product of dienst in het buitenland?

Export Uitbreiden

De corona pandemie houdt de wereld al maanden in haar greep. Bedrijven die afhankelijk zijn van export zagen zichzelf geconfronteerd met een lockdown. Twijfel en onrust over een tweede golf en nieuwe maatregelen die per land verschillen. Hoe nu verder?

Aan de hand van het Export Canvas brengen we in kaart waar de Covid Pandemie jouw huidige export model onder druk heeft gezet. We onderzoeken samen het iteratiepad voor product-, klant- of marktrisico’s en kiezen één focus onderwerp voor optimalisatie.

Uitbreiding naar het buitenland

 • Hoe eenvoudig of moeilijk is het om jouw product of dienst in het buitenland te introduceren?
 • Hoe is het gesteld met de concurrentie in jouw doelland?
 • Moet het product aangepast worden aan de lokale markt?
 • Voor dit traject is er subsidie vanuit de overheid beschikbaar.

Lokale Partners

Je bent je aan het oriënteren om je product of dienst in het buitenland te gaan lanceren. Maar je hebt nog maar weinig ervaring met exporteren. Eigenlijk zou je meer inzicht willen krijgen in je kansen in het buitenland. Wie kan je daarvoor gaan benaderen? Ga je op zoek naar een lokale partner of distributeur?

Partners zoeken

 • Gebruik maken van het kennisnetwerk en de buitenlandse HUB’s van Export Canvas.
 • Deelname aan een handelsmissie.
 • Samen met andere Nederlandse bedrijven (online) deelnemen aan een buitenlandse vakbeurs.
 • Contacten leggen met partners uit je netwerk.