fbpx

  HOME  blank   Export Advies blank Export Partners Vinden

Export Partners Vinden

Als je op zoek bent naar handelspartners in het buitenland ben je bij het WTC Noord-Nederland aan het juiste adres. Wij beschikken over een groot netwerk met 320 kantoren verspreid over 90 landen.

Daarnaast kan je gebruik maken van onze database met 150 miljoen bedrijven. Hierdoor kunnen we je in contact brengen met de meest relevante partners.

 

Nederlandse ambassades in het buitenland helpen ondernemers lokaal.

Lokale contacten bij ambassades

Omdat het WTC lokale kantoren heeft in 90 landen kunnen wij jou in contact brengen met lokale vertegenwoordigers in het buitenland. Nederlandse ambassades en consulaten kunnen individuele afspraken voor je maken met bedrijven of netwerken in jouw keuzeland. Zo zit je dus gelijk met de juiste persoon of bedrijf waarmee je zaken wilt doen aan tafel.

Partner Search

De juiste partner of prospect vinden is een belangrijke factor voor succes. Hierbij kan het WTC je helpen. Samen met jou stellen we een partner- of prospectprofiel op. Deze dient als basis voor een succesvolle zoekopdracht in ons internationale netwerk en database.
De lokale WTC legt het eerste contact met de potentiële partners. Zij sturen jouw informatie door en volgen dit vervolgens op om zo de interesse te vergroten. Daarna kunnen zij voor jou een afspraak maken met de geïnteresseerde partner.

Het WTC helpt je naar de juiste partner in het buitenland te zoeken
Het WTC organiseert zowel fysieke als virtuele handelsmissies

Organiseren van handelsmissies

Het WTC organiseert jaarlijks een aantal handelsmissies. Deelname aan een handelsmissie is een uitgelezen kans om een bepaalde markt te verkennen. Ook biedt het kansen om contacten te leggen met potentiële afnemers of partners.

WTC Leeuwarden organiseert inkomende en uitgaande handelsmissies. Dit in samenwerking met nationale partners en World Trade Centers wereldwijd. Delegaties kunnen bestaan uit vertegenwoordigers van de overheid, wetenschap en uiteraard het bedrijfsleven.

Centraal in onze handelsmissies staat dat iedere deelnemer een klant specifiek programma krijgt aangeboden. Aan de hand van een partnersearch formulier en een intake gesprek wordt bepaald met wat voor bedrijven je als deelnemende bedrijf in contact wil komen. Samen met de uitvoerende organisatie worden bedrijven benaderd die aan het profiel voldoen en wordt een programma met afspraken opgesteld. 

Door deze aanpak kun je als deelnemend bedrijf in een heel kort tijdsbestek inzicht krijgen in je kansen binnen een markt door gesprekken te hebben met potentiële samenwerkingspartners.

Wij organiseren zowel fysieke handelsmissies als virtuele handelsmissies.