fbpx

  HOME  blank   Export Advies

Export Advies

Al jaren exporteer je met je bedrijf goederen naar een bepaald land. Toch moet er meer uit te halen zijn. Je denkt na om je product in nog een ander land op de markt te brengen. Misschien wel uit te breiden naar meerdere landen. Hierbij kan je wel wat export advies gebruiken.

Speciaal voor (MKB) ondernemers heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland speciale subsidie regelingen. Te denken valt aan de SIB Voucher Markt Entree, de RVO Kickstartvoucher, de SIB Missievoucher of de SIB Kennisvoucher. Per voucher ontvang je een bepaald percentage aan subsidie voor het inhuren van een export expert.

Samen gaan we aan de slag om jouw kansen in het buitenland in kaart te brengen. Met het Export Canvas als tool kunnen we alle voors en tegens op 1 A4-tje visueel maken.

blank

Export Kennis Opdoen

Ben je mkb-ondernemer en zou je duurzaam willen uitbreiden naar een specifieke buitenlandse markt? Dan is een kennisvoucher van de regeling Starters International Business (SIB) iets voor jou. Deze voucher geeft korting op de inhuur van een externe adviseur die je kan begeleiden bij het maken van internationale plannen.

De SIB Kennisvoucher is een online voucher waarmee je een adviseur betaalt die je zelf kiest. De voucher is goed voor 50% van de kosten en bedraagt maximaal € 2.500 exclusief btw.

Je kunt de voucher gebruiken voor de volgende onderdelen:  

 1. Advies op internationaal juridisch en fiscaal gebied.
 2. Het laten opstellen van een marktonderzoeksrapport.
 3. Het volgen van een training om je kennis over internationaal ondernemen te vergroten

Export Uitbreiden

Heb je een land gevonden waar je jouw product of dienst wilt gaan aanbieden?  Maar kan je wel wat hulp gebruiken bij het betreden van die markt?

Dan is de SIB Voucher Marktentree echt iets voor jou. Met deze voucher kan je namelijk met korting een expert inhuren die je met het traject begeleidt. De korting bedraagt 50% tot een maximum van € 2500,- excl. BTW

SIB Marktentree Voucher

 • introduceert je bij lokale netwerken en hun experts
 • onderhoudt contacten
 • helpt bij een mogelijke vestiging in het doelland

Export Geraakt Door Corona

De corona pandemie houdt de wereld al maanden in haar greep. Bedrijven die afhankelijk zijn van export zagen zichzelf geconfronteerd met een lockdown. Twijfel en onrust over een tweede golf en nieuwe maatregelen die per land verschillen. Hoe nu verder?

Speciaal voor (MKB) ondernemers heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een nieuwe subsidie regeling: de RVO kickstartvoucher. Je ontvangt een voucher voor 80% van de kosten tot maximaal € 2.500 subsidie voor een Export Canvas kickstart traject.

RVO Kickstartvoucher

 • Zoeken naar nieuwe verdienmodellen
 • Digitaliseren van de sales en marketing
 • Nadenken over export innovatie

Export Bevorderen

Je bent je aan het oriënteren om je product of dienst in het buitenland te gaan lanceren. Maar je hebt nog maar weinig ervaring met exporteren. Eigenlijk zou je meer inzicht willen krijgen in je kansen in het buitenland. De overheid heeft daarvoor een speciale subsidie in het leven geroepen om de export vanuit Nederland te bevorderen.

Speciaal voor (MKB) ondernemers heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland de SIB Missievoucher.

SIB Missie Voucher

 • Deelname aan een handelsmissie
 • Samen met andere Nederlandse bedrijven deelnemen aan een buitenlandse vakbeurs

Interim Export Expert Inhuren

Interim

 • Tijdelijk inhuren van een interim export manager
 • Tijdelijke vervanging tijdens ziekte of burn-out
 • Expertise bij betreding van nieuw afzetgebied