fbpx

Beginnen met exporteren

Leren Exporteren

In Twaalf Weken op zoek naar nieuwe internationale kansen

Groei Door Te Gaan Exporteren - Maak gebruik van het Export Canvas

Export biedt nieuwe kansen voor je bedrijf. Het kan bovendien leiden tot meer omzet. Exporteren doe je niet zomaar. Een goede voorbereiding en een export plan gaan je helpen met een succesvolle uitbreiding van jouw bedrijf.

Stel je wilt een huis bouwen. Dan zeg je ook niet tegen de aannemer: bouw maar een huis. De aannemer zou niet weten wat precies de bedoeling is. Daarom ga je eerst met een architect om de tafel zitten. Plat dak, punt dak, een garage en hoeveel slaapkamers zijn allemaal vragen die zorgen voor een bouwtekening. En met die bouwtekening kan een aannemer aan de slag.

Details zoals de kleur van de gordijnen of de tuinmeubels? Die komen pas veel later aan bod. Je maakt eerst een schets, een blauwdruk van je plannen. En pas daarna ga je aan de slag met bouwen. Je start altijd met de basis. Als die op orde is kan je logisch verder bouwen. Zo werkt het bij exporteren ook. Begin met exporteren door eerst na te denken over exportkansen voor je bedrijf. Ga daarna vorm geven aan je exportplan.

blank

Export Canvas als basis

Net zoals de architect in dit voorbeeld een bouwtekening maakt, zo helpt een ervaren export coach je met het Export Canvas. Het is de eerste stap op weg naar internationaal succesvol ondernemen.

Stel je eens voor dat je jouw product in andere landen verkoopt. Of jouw diensten in de rest van de wereld wegzet. Exporteren is dan een goed idee. Maar… waar begin je met exporteren?

  • Hoe kan je het beste gaan transporteren?
  • Waar krijg je alle vergunningen?
  • Wat zijn de juiste export documenten?
  • En wie zijn echt betrouwbare zakenpartners?

Vraag vandaag subsidie aan!

Vraag vandaag de subsidie direct online aan en start met een SIB coachingsvoucher voor jouw bewustwordingstraject.

Vragen?

RVO & Export Canvas

De Rijksdienst voor ondernemend Nederland werkt voor Starters International business nauw samen met diverse organisaties in Nederland. Alle Export Canvas coaches zijn door de RVO aangemerkt om deze trajecten te verzorgen.

 

Voor wie is het?

  • Starters International Business is voor MKB-ondernemers uit Leeuwarden en omstreken
  • Die geen of weinig ervaring hebben met zakendoen op buitenlandse markten
  • Die export vast willen inbedden in hun onderneming
  • Die beschikken over een organisatie en voldoende middelen
  • Die bereid zijn tijd en geld te investeren om echt stappen over de grens te zetten.

Met SIB Voucher Individuele Coaching van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kan je zonder bijkomende kosten een export coach in Leeuwarden inschakelen. Laat je door een expert begeleiden bij het opstellen van een duidelijk stappenplan.

Je krijgt een coaching traject waarbij je in drie stappen tot een internationale aanpak komt. Dit traject geeft je inzicht in de kansen in het buitenland. Wat is er nodig om daar succesvol te worden?