fbpx
Posted

Kickstart je export met de nieuwe kickstartvoucher

Kickstart je export met de nieuwe kickstartvoucher

De eerste kickstartvoucher

8 juli jl. nam Paul Roukema van Koninklijke Metaalunielid Hilco-Welding de eerste kickstartvoucher in ontvangst van de minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Kaag. Zij hoopt dat veel bedrijven de weg zullen vinden naar deze bijzondere voucher die in een bijzondere tijd tot stand is gekomen.

Paul Verlinden van de Koninklijke Metaalunie over de Kickstartvoucher voor de export

Koninklijke Metaalunie heeft mede aan de wieg gestaan van deze kickstartoucher en ik zal me daarom extra hard inzetten om deze voucher een succes te laten zijn. Waarom ik dat doe? Omdat exporteren in dezer dagen nog uitdagender is geworden dan het al was en dan kun je als ondernemer een stuk advies goed gebruiken. En daar kun je deze voucher weer voor gebruiken.

Mooi is dat de voucher tot stand is gekomen door een nauwe samenwerking tussen RVO, Metaalunie en Evofenedex. Want door publiek en privaat samen te werken voldoet het precies aan de wensen van de exporterende mkb-ondernemer. Makkelijk aan te vragen en breed in te zetten. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het opstellen van een nieuw export- en marketingplan, het onderzoeken van nieuwe internationale verdienmodellen of het optimaliseren of herzien van internationale productie, leveranciersketens en/of logistieke processen. Hilco-Welding zet de voucher in om een strategisch voorraadbeheer te ontwikkelen en dit verder te digitaliseren. Slim, want daarmee is het bedrijf straks mooi virusproof en kan het met gemak de klanten wereldwijd sneller en efficiënter bedienen. Subsidiebedrag is 80 procent van de kosten met een maximum van 2500 euro.

 

Jouw Kickstartvoucher subsidie aanvragen?

Is jouw export ook getroffen door de Corona? Speciaal voor (MKB) ondernemers heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een nieuwe subsidie regeling: de RVO kickstartvoucher.

Je ontvangt tot maximaal € 2.500 / 80%  subsidie voor een Export Canvas kickstart voucher traject.

Vragen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.