fbpx

Internationaliseringsvoucher (INTVOUCHER)

08 okt 2016 - SIB

De regeling Starters International Business

De regeling Starters International Business (SIB), ook wel bekend als Internationaliseringsvoucher (INTVOUCHER), heeft tot doel het vergroten van het aantal ondernemingen dat duurzaam internationaal onderneemt.

MKB-ondernemers kunnen één Internationaliseringsvoucher aanvragen, welke ingeleverd kunnen worden bij een ondersteuner voor de uitvoering van een ondersteuningstraject.

Ondersteuners zijn ondernemersorganisaties, kamers van koophandel, fabrieken of WTC. Een ondersteuningstraject omvat alle activiteiten die een ondersteuner, ten behoeve van een MKB-ondernemer, verricht ter ondersteuning bij het inventariseren van sterktes en zwaktes, kansen en bedreigingen van de onderneming op het gebied van internationaal ondernemen en bij het aangeven van activiteiten die nodig zijn voor de planmatige bewerking van een of meerdere buitenlandse markten.

Het traject geeft u inzicht in úw kansen in het buitenland en wat nodig is om daar succesvol te worden. Met het stappenplan dat u samen met de ondersteuner maakt gaat u zelf aan de slag.

Bijdrage en voorwaarden

De Internationaliseringsvoucher heeft een waarde van maximaal € 2.500. De voucher wordt uitgeschreven op naam van de aanvrager, dekt 100% van de kosten, is niet verhandelbaar en heeft een geldigheidsduur van vier maanden. De voucher dient als vergoeding voor de werkzaamheden van de ondersteuning.

Er zijn slechts enkele formele criteria om in aanmerking te komen voor SIB/INTVOUCHER:

  • In het huidige en de twee voorgaande belastingjaren heeft de aanvrager geen of slechts beperkte deminimissteun ontvangen.
  • Deelname aan SIB is niet mogelijk als uw onderneming nog een lopend prepare2start-traject heeft.
  • Starters International Business staat in principe open voor alle landen en alle sectoren.

Doelgroep

MKB-ondernemers

Budget en deadlines

UPDATE Voor 2020 is € 3,4 miljoen beschikbaar.

Aanvragen

De vouchers worden toegekend op volgorde van ontvangst van de aanvragen.

Vraag vandaag subsidie aan!

Vraag vandaag de subsidie direct online aan en start met een SIB coachingsvoucher voor jouw bewustwordingstraject.

Vragen?

RVO & WTC

De Rijksdienst voor ondernemend Nederland werkt voor Starters International business nauw samen met diverse organisaties in Leeuwarden. Eén van deze organisaties is de vereniging samenwerkende World Trade Centers in Leeuwarden waar wij bij aangesloten zijn. 

 

Voor wie is het?

  • Starters International Business is voor MKB-ondernemers uit Leeuwarden en omstreken
  • Die geen of weinig ervaring hebben met zakendoen op buitenlandse markten
  • Die export vast willen inbedden in hun onderneming
  • Die beschikken over een organisatie en voldoende middelen
  • Die bereid zijn tijd en geld te investeren om echt stappen over de grens te zetten.

Met SIB Voucher Individuele Coaching van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kan je zonder bijkomende kosten een export coach in Leeuwarden inschakelen. Laat je door een expert begeleiden bij het opstellen van een duidelijk stappenplan.

Je krijgt een coaching traject waarbij je in drie stappen tot een internationale aanpak komt. Dit traject geeft je inzicht in de kansen in het buitenland. Wat is er nodig om daar succesvol te worden?