fbpx

Toerisme en Internationaal Ondernemen

Toerisme & Hotel Canvas

In vijf stappen op zoek naar nieuwe internationale doelgroepen.

Bij exporteren denk je niet gelijk aan een zee-zeilschip. Toch valt juist deze groep ondernemers precies onder de noemer internationaal ondernemen. Gasten uit het buitenland of varen in internationale wateren. Met een zeilschip zoals Banjaard kom je op de mooiste plaatsen. Maar hoe gaan gasten jou vinden? En hoe moet dat met alle pandemie beperkingen?

Nieuwe toerisme inspiratie voor Zeilschip Banjaard.

Afgelopen twee maanden hebben SIB coach Douwe Oberman en hospitality specialist Erik Broekhuijsen samen met kapitein Aart Michiel Bot en zijn partner Doreen Behrenbruch  gewerkt aan een nieuwe concept.

Als basis zijn we begonnen met het Hotel Canvas

blank

Toerisme als basis

Net zoals de architect in dit voorbeeld een bouwtekening maakt, zo helpt een ervaren hospitality coach je met het Toerisme & Hotel Canvas. Het is de eerste stap op weg naar internationaal succesvol ondernemen.

Er is een mooi nieuw plan gemaakt. Wat dat precies geworden is kunnen we natuurlijk hier niet schrijven in deze blog. Want als we één ding geleerd hebben is dat alle schepen uit de bruine vloot bij elkaar op de website kijken. Een sector die enorm prijs gedreven is. Zeker door de invloed van vergelijkings-websites. Daar telt nu eenmaal dat de goedkoopste bovenaan staat. Gelukkig is voor zo’n prijsgedreven “race off the cliff” altijd een oplossing te bedenken en hebben we deze spiraal doorbroken.

Uiteindelijk hebben nagedacht over alle ingrediënten van een succesvol zee zeilbedrijf. 

 • Wat zijn nieuwe OTA’s?
 • Hoe maak je een nieuw concept pandemie proof?
 • Hoe haal je het meeste uit je marketing?
 • Wat is SoLoMo en jouw Digital Footprint?
 • Wat is co-creatie in het buitenland?
 • Hoe snel kunnen we een pilot starten?

Wat is de bruine vloot?

De bruine vloot is de professionele passagiersvaart (chartervaart) met traditionele zeilschepen in Nederland.  De bruine vloot maakt zich steeds meer zorgen over de toekomst. De historische zeilschepen liggen al sinds het begin van de coronacrisis stil, maar de kosten lopen door. In augustus 2020 werd 15 miljoen euro overheidssteun toegezegd, maar tot nu toe is geen cent overgemaakt.

Tijd om dus zelf een nieuwe koers te bepalen!

Nieuwe inspiratie voor zeilschip Banjaard in Lemmer
Foto Banjaard-Kieler-Förde: Carina Hansen

Weten waar jouw kansen liggen?

Wil jij net als Zeilschip Banjaard op zoek naar nieuwe verdienmodellen? Vraag vandaag de subsidie direct online aan en start met een SIB coachingsvoucher voor jouw bewustwordingstraject.

Samen met een ervaren Hotel Canvas Coach onderzoek je jouw kansen om meer en betere buitenlandse gasten aan te trekken. Het Hotel Canvas maakt je bewust van alles wat er nodig is ter voorbereiding op je internationale hospitality- & toerismeplan

Vragen?

Met SIB Voucher Individuele Coaching van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kan je zonder bijkomende kosten een export coach in Leeuwarden inschakelen. Laat je door een expert begeleiden bij het opstellen van een duidelijk stappenplan.

Je krijgt een coaching traject waarbij je in drie stappen tot een internationale aanpak komt. Dit traject geeft je inzicht in de kansen in het buitenland. Wat is er nodig om daar succesvol te worden?

RVO

De Rijksdienst voor ondernemend Nederland werkt voor Starters International business nauw samen met diverse organisaties in Nederland. Alle Export Canvas coaches zijn door de RVO aangemerkt om deze trajecten te verzorgen.

 

Voor wie is het?

 • Starters International Business is voor MKB-ondernemers
 • Die geen of weinig ervaring hebben met zakendoen op buitenlandse markten
 • Die export vast willen inbedden in hun onderneming
 • Die beschikken over een organisatie en voldoende middelen
 • Die bereid zijn tijd en geld te investeren om echt stappen over de grens te zetten.