fbpx
Posted

Thyrone Magloire – UpToDate | Export Canvas Coach Curacao

Export Canvas Coach

Thyrone Magloire

Curaçao

Thyrone Magliore Export Canvas Coach

Thyrone Magloire is geboren en getogen op Curaçao. Zijn vader komt uit Dominica en zijn moeder komt uit St. Kitts en vormt een band van drie prachtige eilanden in het Caribisch gebied. Hij voltooide zijn Bachelor of Science aan de Haagsche Hogeschool in Den Haag, met als afstudeerrichting Technische Bedrijfskunde en zijn MBA aan de voormalige Universiteit van de Nederlandse Antillen (nu de Universiteit van Curaçao).

Hij is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij werd geroepen om Jezus te volgen in het jaar 2000 en is nu de oprichter en voorzitter van het Instituut voor de Ambassadeur van het Koninkrijk.

Land:
Curaçao

Specialiteit:
Ik heb me gespecialiseerd in de regels van oorsprong die worden toegepast bij de export naar landen waarmee een handelsovereenkomst is. Hierbij is de onderzoek van mogelijke exportlanden van belang en de daarbij behorende exportstrategie.
Ik heb me ook gespecialiseerd in het ontwikkelen van nieuwe ideeën naar een bedrijf.

Prestaties

Hij is begonnen als uitzendkracht op het bedrijfbureau voor de onderhoud van stadsbussen bij het Gemeente Vervoerbedrijf Amsterdam, Nederland. De heer Magloire verliet het bedrijf als logistiek manager verantwoordelijk voor meer dan 10 miljoen (was 25 miljoen) Nederlanderse Guldens in magazijnvoorraad.

Als logistiek manager bij het telecommunicatiebedrijf van Curaçao (Setel N.V.) heeft de heer Magloire bijgedragen aan een beter beheer van het budget van de technische afdeling door het magazijn te reorganiseren en een ERP-systeem (SAP) te implementeren voor voorraadbeheer en inkoop. Als verantwoordelijke voor het wagenpark van het bedrijf introduceerde hij zuinige voertuigen en verminderde het brandstofverbruik met ongeveer NAfl 200.000 per jaar.

Als ambtenaar was de heer Magloire medeorganisator van twee grote conferenties over internationale handel, getiteld “Stepping stone to a balanced international trade policy” (2004) en “Reaching out to the Caribbean” (2005). Deze conferenties vormden de bouwstenen voor een alomvattend handelsbeleid dat zijn eerste belangrijke mijlpaal bereikte op 3 maart 2020, toen de Algemene Raad van de WTO de petitie van Curaçao om zelfstandig lid te worden van de WTO aanvaardde. Hiermee is Curaçao nu het eerste LGO-land dat het toetredingsproces in is gegaan om een volledig zelfstandig lid van de WTO te worden. De heer Magloire was de secretaris van de Permanente Commissie Internationale Handel en Buitenlandse Economische Betrekkingen, die verantwoordelijk is voor alle internationale handelsovereenkomsten van Curaçao.

Als consultant voor kleine ondernemingen gaf dhr. Magloire advies aan kleine ondernemingen en maakte hij op de bijbel gebaseerde businessplannen. Een van deze businessplannen was voor een stichting die als doel heeft lichamelijk gehandicapten te vervoeren tegen een prijs die net boven het normale bustarief ligt. De visie die werd ontwikkeld was om mensen met een handicap mobiliteit te bieden, zodat ze kunnen deelnemen aan het normale sociale leven. Op basis van het businessplan groeide de stichting in 5 jaar tijd van 1 bus naar 5 bussen. Desalniettemin had de heer Magloire ook zijn deel van de mislukkingen, waardoor hij een beter begrip kreeg van de ondernemer in een zeer competitieve markt en ook de waarde inzag van een solide zakelijke visie en discipline.

Als volgeling van Jezus Christus organiseerde de heer Magloire vasten- en gebedsevenementen tegen het misbruik van kinderen. Sinds 2017 is hij als oprichter en voorzitter van het Instituut voor de Ambassadeur van het Kingdom ook de organisator van het maandelijkse lof- en aanbiddingsevenement in het centrum van Curaçao met deelname van de Christelijke kerken op het eiland. Al meer dan vijf jaar heeft hij velen gevormd en opgeleid om Christus te volgen en succesvol te zijn in hun leven.

Naam: Thyrone Magloire
Bedrijf: UpToDate BV
Email: thyrone@uptodatecorp.com

 

blank

Gecertificeerd Export Canvas Coach Worden?

Neem contact met ons op en ontvang een informatie pakket en
een uitnodiging voor de eerstvolgende opleidingsdag.