fbpx
Posted

Ronald Baar – RMB Source | Export Canvas Coach

Ronald Baar Export Canvas Coach

Vanaf 1990 actief geweest in de export van hoogwaardig technische hobbyproducten ( radiografisch bestuurbare modelracewagens). Eerst als marketing en exportmanager, en daarna nog vele jaren als directeur. Wereldwijde export via importeurs/groothandelaren in meer dan 30 landen met een kantoor in HongKong voor de Aziatische business.

Mijn HEAO Small Business opleiding was daarvoor een goede voorbereiding. Sinds 2019 ben ik actief als zelfstandig ondernemer en werk daarbij als interim of adviseur op export en commercieel gebied binnen het MKB. Naast mijn werk, maak ik ook veel tijd vrij voor mijn gezin ( vrouw, zoon en dochter) en verschillende sporten ( o.a. schaatsen, fietsen, boulderen en motorsport).

Land:
Duitsland

Specialiteiten:
Vooral interesse in bedrijven die technisch georiënteerde producten aanbieden of bedrijven die producten aanbieden die met een actieve vrijetijdsbesteding te maken hebben

Exporteren, een kwestie van gewoon doen

Maak je als MKB ondernemer een onderscheidend product met een hoge prijs/kwaliteits verhouding, aarzel dan niet en ga exporteren. Uiteraard vraagt dit om een intensieve voorbereiding, maar dat is het zeker waard, want er zijn heel veel voordelen. Er zijn een interessant aantal mogelijkheden om assistentie te krijgen bij export vooronderzoek en het ontwikkelen van je exportplan. Financieel en in coaching, zodat je sneller en beter aan de start verschijnt. maak gebruik van de kennis en ervaring die beschikbaar is. Dat scheelt veel tijd en die heb je hard nodig voor het echte werk 😉
Je product is natuurlijk 1 van de belangrijkste factoren, maar je hele aanpak moet kloppen bij het prioriteits- exportland. Neem de tijd het land en de gewoontes te leren kennen en een netwerk op te bouwen. Nieuwe mensen en landen leren kennen en met hen samenwerken is heel gaaf om te doen.

Zijn er exportkansen, maar ben je zelf liever met de product en bedrijf bezig, kijk dan welke medewerker in je bedrijf export-manager kan worden en faciliteer dat! Ook hier kan een ervaren export coach zorgen voor een sterke start door zijn kennis in te zetten en te delen.


Wil je die exportkansen gaan oppakken, neem dan gerust contact met mij.

Naam: Ronald Baar
Bedrijf: RMB Source
Website: www.rmbsource.nl
Email: ronald@rmbsource.nl

 

Gecertificeerd Export Canvas Coach Worden?

Neem contact met ons op en ontvang een informatie pakket en
een uitnodiging voor de eerstvolgende opleidingsdag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.