fbpx
MIJN REIS ALS EXPORT CANVAS COACH LOOPT ALS EEN TREIN!

Alita van Wanrooij:

In Twaalf Weken op zoek naar nieuwe internationale kansen

Op 8 oktober 2020 heb ik met succes de training bij Erik Broekhuijsen gevolgd en sindsdien ben ik gecertificeerd export canvas coach. Een mooie nieuwe uitdaging waarbij ik mij als een vis in het water voel.

Het echte werk kon beginnen. Wat was en ben ik blij met een kwalitatief en waardevol netwerk van relaties. Mijn eerste stap was te zoeken naar het laag hangende fruit. Dat zijn voor mij die ondernemers uit mijn netwerk waarvan ik weet dat ze internationale ambities hebben en tot mkb behoren. Een persoonlijk bericht gestuurd via LinkedIn naar 20 relaties, waarbij ik aangaf op welke behoefte ik inspeel met de export canvas methode. En wat denk je? Na een week 3 opdrachtgevers en 3 potentiële opdrachtgevers waarmee ik nog in gesprek ben om het traject verder vorm te geven.

Dat betekende de eerste aanvragen uitzetten bij het RVO, samen met de klant. Een kleine tegenvaller is nu dat er zoveel aanvragen liggen bij RVO voor de SBI coachingsvoucher, dat het afwachten is of de toekenning er in dit eerste kwartaal komt. Zo niet, dan schieten we uiteraard in Q2 de aanvraag weer in.

HOTELCANVAS en KICKSTARTVOUCHER

Maar waarom op 1 paard wedden?

Mijn netwerk bevindt zich voor een deel ook in de toeristische sector, reiswereld. Daar stoeien vele ondernemers met enorme uitdagingen om het hoofd boven water te houden. Tijd om naar mogelijkheden te kijken in de internationale omgeving is er nu.

Daarvoor heeft het RVO de SBI Kickstartvoucher in het leven geroepen en kunnen ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis een subsidie aanvragen voor 80% van de kosten voor een coachingstraject.

In de eerste week van januari weer eens goed gekeken in mijn netwerk en op zoek gegaan naar ondernemers in de toeristische branche. En geloof het of niet: de eerste was meteen raak!

Deze vrouwelijke ondernemer heeft mij het vertrouwen gegeven en wil graag met mij het traject in :

“In Twaalf Weken op zoek naar nieuwe internationale kansen.”

Daarbij maak ik gebruik van de Hotel Canvas methode. Op 11 januari hebben we samen online de subsidie aanvraag ingevuld voor de SBI KICKSTART voucher. En waar de toekenning maximaal 13 weken kan duren heeft deze vrouwelijke ondernemer na 1,5 week een positief besluit van RVO binnen. We gaan van start zodat zij binnen 3 maanden in kaart heeft waar nieuwe internationale mogelijkheden liggen!

Meer weten?

Export Canvas Coach

Basis van de marketing (M) gedachte, het centraal stellen van de wensen en behoeftes van afnemers, is de start. Om die te achterhalen moet er research (R) worden gedaan. De resultaten uit het onderzoek zijn de input voor het bepalen van een strategie en/of operationele invulling van een marketingbeleid waar ik mijn ondersteuning in de vorm van consultancy ( C) bied. Tenslotte train (T) ik ondernemers, medewerkers en studenten om deze stappen zelf in de toekomst te kunnen zetten.