fbpx
Alita van Wanrooij - MRCT | Export Canvas Coach

Basis van de marketing (M) gedachte, het centraal stellen van de wensen en behoeftes van afnemers, is de start. Om die te achterhalen moet er research (R) worden gedaan. De resultaten uit het onderzoek zijn de input voor het bepalen van een strategie en/of operationele invulling van een marketingbeleid waar ik mijn ondersteuning in de vorm van consultancy ( C) bied. Tenslotte train (T) ik ondernemers, medewerkers en studenten om deze stappen zelf in de toekomst te kunnen zetten.

De uitvoering van marketing in optima forma vervul ik in de rol van reisleider waarmee ik gasten een onvergetelijke reis bezorg.

Landen:
Noorwegen, IJsland, Oostenrijk, België, Libanon en Jordanië.

Specialiteiten:
Onderwijs, retail, marketing, toerisme, zakelijke dienstverlening.

Mijn verhaal als ondernemer

Hoe het begon:

Op 5 maart 2008 heb ik me als zelfstandig ondernemer laten inschrijven bij de KvK in Eindhoven. Na jarenlange ervaring als marketeer en diverse rollen in het onderwijs , was ik toe aan een nieuwe stap. De verbinding zoeken tussen marketing in de praktijk en het onderwijs was daarbij mijn uitgangspunt. Mensen laten leren door ervaring wat werkelijk de essentie van marketing is.
Het zoeken naar een passende bedrijfsnaam was een hele struggle. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om de, voor mij logische, stappen in een marketingtraject te benoemen en daarvan de eerste letters te verwerken in de bedrijfsnaam. Marketing Research Consultancy Training.

De praktijk:

In het eerste jaar kreeg ik een aantal mooie opdrachten in het onderwijs zoals het verzorgen van een aantal lesmodules op het gebied van marketing. Het begin was gemaakt. Met trots kijk ik nu terug op mooie operationele en strategische marketing opdrachten waarbij ik soms een sprong ik het diepe heb gemaakt.
Een stabiele basis in de afgelopen 12,5 jaar is de LOI als opdrachtgever. Al sinds 1986 was ik als freelancer verbonden aan LOI als corrigerend docent voor afstandsonderwijs. Daar zijn mooie, uitdagende nieuwe rollen bij gekomen sinds mijn bestaan als zelfstandig ondernemer. Auteur van vele onderwijsmodules, docent klassikaal onderwijs, presentator webcolleges, ontwikkelaar en controleur van leer- en toetsplannen en last but not least de rol van programmaleider voor het domein van commerciële opleidingen en cursussen.

Reisleider

Tijdens mijn docentschap bij Fontys Hogeschool heb ik een aantal studiereizen mogen organiseren en begeleiden voor studenten van de bachelor opleiding Small Business en Retail Management. Met een groep 4de jaar studenten naar Londen om vernieuwende retailconcepten te ontdekken. Dit was mij op het lijf geschreven. Zoveel uitmuntende complimenten ontvangen waarna ik besloten heb om met deze passie meer te doen.
In het voorjaar van 2016 heb ik de opleiding tot gecertificeerd ANVR tourmanager gevolgd en met succes afgerond. Via Kras/TUI kreeg ik de mogelijkheid om een fietsreis te begeleiden naar het Zwarte Woud. Geweldig was het om een groep actieve 55+ gasten een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Daarna volgde meer fietsreizen, winterwandel- en langlaufreizen en excursiereizen naar prachtige landen waar de natuur centraal staat zoals IJsland, Azoren en Noorwegen.
Vaak krijg ik de opmerking: dat is toch heel iets anders? Reisleider en marketeer? Niets is minder waar. In de rol van reisleider kan ik de basisgedachte van marketing in optima forma uitvoeren omdat ik, door zowel met de groep als de individuele gast rekening te houden, het verschil kan maken in het succes van de reis.

Vrijwilliger

Naast al mijn betaalde werkzaamheden vind ik het belangrijk om als ondernemer maar vooral als mens op vrijwillige basis iets te betekenen voor de maatschappij. Sinds 2010 ben ik actief voor PUM.
Als senior expert bij PUM adviseer ik al bijna 10 jaar bedrijven in economische ontwikkelingslanden op het gebied van marketing. Mijn eerste missie heeft me gebracht in Jordanië. Een groep van 20 ondernemers getraind in het succesvoller zijn op een beurs door de klant centraal te stellen. Zo waardevol om in een voor mij nieuwe cultuur de helpende hand te mogen bieden. De rode loper lag figuurlijk voor mij uit. Vele mooie missies volgden naar: Indonesië, Palestina, Zuid-Afrika, Vietnam, Libanon en Nepal.

Nieuwe Stap:

Via een relatie uit mijn netwerk werd ik getipt over de mogelijkheden van export canvas coaching. Een trein die voorbij kwam en waar ik geen moment over heb nagedacht om in te stappen. Op weg naar vele stations die ik graag tezamen met ondernemers met internationale ambities wil aandoen.

Contact opnemen

Naam: Alita van Wanrooij
Bedrijf : MRCT – Marketing Research Consultancy Training & Travel
Website: www.mrct.nl
Email: avanwanrooij@mrct.nl

Gecertificeerd Export Canvas Coach Worden?

Neem contact met ons op,  ontvang een informatie pakket en start met de opleiding wanneer het jou uitkomt. Je kunt namelijk op ieder moment met de online opleiding beginnen.